Biztonságosan töltöd telefonod és tableted utazás közben is?

Ugye téged is csábít a sok helyen kihelyezett töltőkábel, hiszen telefonod folyamatosan lemerülés szélén áll nyaraláskor?

Ugye téged is csábít a sok helyen kihelyezett töltőkábel, hiszen telefonod folyamatosan lemerülés szélén áll nyaraláskor?

Nyaraláskor minden másképp zajlik, mint a szürke hétköznapokon: sok száz képet készítesz, fotózol, videózol, letöltöd a városnéző alkalmazásokat, használod a GPS-t, hogy megtaláld a kinézett hotelt vagy éttermet, így nem csoda, ha a mobilod vagy a tableted villámgyorsan lemerül. Ne is beszéljünk arról, ha még haza is telefonálsz a szeretteidnek:)

Ne ragadd meg meggondolatlanul az ingyenes mobiltöltési lehetőségeket mert könnyen adatlopás áldozata lehetsz.

Komoly veszélyekkel járhat ugyanis, ha nem biztonságos helyen és ismeretlen csatlakozókkal töltöd a telefonodat, tabletedet. Bemutatjuk, hogyan és mit használj az utazás során, hogy cseppet se kelljen aggódnod okos eszközeid biztonsága miatt.

Amikor pedig szembejön veled egy ingyenes USB-töltőállomás a legközelebbi plázában, kávézóban, szállodai előcsarnokban vagy éppen a reptéri váróban, máris rácsatlakoztatnád a kütyüidet. Ne tedd! A nyilvános USB-csatlakozók ugyanis veszélyesek lehetnek: adatrablásnak lehetsz kitéve, ha a mobilod vagy tableted töltőjét nem a konnektorba dugod be, hanem idegen kábelre csatlakoztatod.

Veszély: ADATLOPÁS

Te sem használod más fogkeféjét, ugye? Vajon miért csatlakoztatnád egy teljesen ismeretlen kábelre a lemerült mobilodat, amelyben az összes képed, dokumentumod, internet bankod elérhetősége…stb benne van?

Az ingyenes USB-csatlakozós töltőállomás kábelének nagy veszélye ugyanis, hogy adatkapcsolatra is alkalmas!

Mivel a töltés során az idegen USB-kábelhez csatlakoztatod a mobilodat/tabletedet, az eszközön tárolt fotóidat, dokumentumaidat és minden egyéb adatodat könnyen lelophatják a hackerek. De az is előfordulhat, hogy a „megbuherált” töltőpontokon keresztül kémprogramokat, vírusokat juttatnak a kütyüidre. Szóval mindig mellőzd az ismeretlen eredetű töltők használatát akár itthon, akár külföldön jársz!

Hogy védekezz?

1. Megoldás

Töltsd telefonod power bankról. Ez a praktikus töltő, ahogy nevében is szerepel – vésztöltő – kisegít szorult helyzetedből. Már 2200 mAh kapacitástól kapható, mely egy átlagos telefon egyszeri feltöltésére alkalmas. Ha nagyobb kapacitással rendeled – 4000 mAh, 8000 mAh – több alkalommal is a segítségedre lehet. Power bank kiválasztásakor gondold át, hányszor szeretnéd róla feltölteni telefonod? Hiszen a kisebb kapacitású modellek jellemzően könnyűek, zsebben is elférnek, míg a 10.000 mAh-s külső akkumulátorok jellemzően nehezek is tudnak lenni. Válassz egyedi power bankjaink közül, céges célra itt. Illetve ha csak magadnak szeretnél egy darab egyedi power bankot ide kattints.

2. Megoldás

Használj saját töltőkábelt. Ha fali áramforráshoz csatlakoztatható hálózati töltőt viszel magaddal az útra, ezzel elkerülöd azt a potenciális veszélyt, hogy idegen USB-kábelt dugj a mobilodba. Az adatlopási támadások ellen az is kiváló védelmet nyújt, ha olyan USB-kábelt is bepakolsz a táskádba, amely csupán töltésre alkalmas, adattovábbításra nem. Ezek apró kütyük, már akár egy kulcstartón is mindig kényelmsen nálad lehet, nem igényel plusz odafigyelést. Egyszer felrakod a kulcscsomódra és mindig kéznél van. Nézd meg termékünket itt.

3. Megoldás

Ha az aksid az utolsókat rúgja, és éppen mobileszköz-töltő szekrényekbe futsz bele egy bevásárlóközpontban, pályaudvaron vagy egy fesztiválon, ugyancsak légy elővigyázatos az USB-csatlakozókkal! Csak úgy hagyd a kóddal ellátott széf töltőjén a kütyüdet, ha nem egy idegen USB-re csatlakoztatod. Kapd elő a hátizsákodból a saját USB-kábeledet a töltéshez, és megúszod az adatszivárgást! (forrás nlc.hu)

.