Miért nem tudok nagy fájlokat másolni a pendrive-omra?

Probléma Van egy 8Gb-os pendrive-od, teljesen üres és szeretnél rámásolni egy nagy, mondjuk 5Gb-os fájlt. Ugyanakkor folyamatosan azt az üzenetet kapod, hogy nincs elég szabad tárhely a pendrive-on, annak ellenére, hogy biztosan elégnek kellene lenni

Probléma

Van egy 8Gb-os pendrive-od, teljesen üres és szeretnél rámásolni egy nagy, mondjuk 5Gb-os fájlt. Ugyanakkor folyamatosan azt az üzenetet kapod, hogy nincs elég szabad tárhely a pendrive-on, annak ellenére, hogy biztosan elégnek kellene lennie.

Miért jelenik meg ez az üzenet?

A legtöbb pendrive-ot egy úgy nevezett FAT32 fájl-lal formázzák. Ezt a rendszer még 1995-ben hozták létre és a számítógép védelme érdekében korlátozza a 4Gb-nál nagyobb fájlok pendrive-ra másolását – ez akkoriban még rengeteg adatnak számított.

A Microsoft létrehozott egy ‘Extended File Allocation Tablet’ (ExFAT) névre hallgató programot, ami megoldást jelenthet a Microsoft Windows felhasználóinak.

Megoldás

  1. Ellenőrizd, hogy az egyedi pendrive-od valóban üres-e és mentsd el fájljaidat a számítógépedre biztonságos helyre.
  2. Lépj be a ‘Számítógép’ mappába, majd jobb egér gombbal kattints a pendrive ikonjára és válaszd a ‘Formázás’ opciót.
  3. Így látni fogsz egy dobozt ‘Formázás’ opcióval. Válaszd ki az ExFAT-ot a legördülő menüből. Lehet, hogy az esetenként szintén alkalmazható NTFS kiválasztására is van mód.
  4. Kattints a ‘Start’ gombra és az átváltás FAT32 és ExFAT között máris megkezdődik, ez kb. 2 percet vehet igénybe.
  5. Ennyi az egész. Most már átmásolhatsz 4Gb-nál nagyobb fájlokat a pendrive-odra, amennyiben elég a rendelkezésre álló tárhely.

Mi az ExFAT programot használjuk a 64Gb-os modellek és azon pendrive-ok megformázására, amelyekre 4Gb-nál nagyobb fájlokat telepítünk fel előre. Rendeld USB 3.0 porttal a nagy kapacitású pendrive-okat a még gyorsabb adatátvitel érdekében.

A többi egyedi pendrive-nál a FAT32 rendszert használjuk.

Egyedi pendrive már 1 darabtól AjándékGuru

Egyedi pendrive cégeknek már 10 darabtól PendriveGuru