Nagyméretű fájlok másolása pendrive-ra

Számtalanszor belefutunk olyan problémába, hogy van egy 16Gb-os pendrive-unk ami teljesen üres és mégsem tudunk rámásolni egy 5Gb-os fájlt. Mi lehet ennek az oka és mi rá a megoldás? A PendriveGuru csapata segít!

Mi lehet a gond?

A legtöbb pendrive-ot egy úgy nevezett FAT32 fájl-lal formázzák. Ezt a rendszer még 1995-ben hozták létre és a számítógép védelme érdekében korlátozza a 4Gb-nál nagyobb fájlok pendrive-ra másolását – ez akkoriban még rengeteg adatnak számított.

Manapság azonban sokkal nagyobb fájlokkal rendelkeznek már a magánemberek és a cégek is, így ez a korlátozás bizony problémát jelenthet a felhasználók számára. 

Mi lehet erre a megoldás? 

A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, pusztán egy apró beállítást kell végezni a pendrive-on és máris felmásolhatunk nagyobb tárhelyigényű adatokat is. A megoldás pofon egyszerű: újra kell formázni az USB pendrive-ot NTFS fájlrendszerre.

Kövesd az általunk megadott lépéseket és többet nem lesz ilyen gondod!

1) Csatlakoztasd a pendrive-od a számítógéphez

3) A pendrive-on jobb egér gombbal kattintva válaszd ki a Formázás opciót


4) A megjelenő ablakban a Fájlrendszer legördülő menüből válaszd az NTFS opciót


5) Válaszd ki a Gyorsformázás opciót, majd indítsd el a formázást

A pendrive formázása alig fél percet vesz igénybe és már el is készültél vele. Innentől nem jelent gondot a 4GB-nál nagyobb adatok felmásolásra az eszközre. 
Ugye nem is volt bonyolult? 

Ha pedig beszereznéd a legjobb pendrive-okat saját céged logójával akkor kattints IDE! 

Cégünk vállal adat felírást , akár törölhetetlen módon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Személy