Vezeték nélküli töltés

Vezeték nélküli töltés

A vezeték nélküli töltőket tedd egyedivé saját céglogóddal! Csak töltsd fel logód az ajánlatkérő oldalon és már a kész látványtervvel jelentkezünk!

Hogy működik a vezeték nélküli töltés és mennyire gyors?

A vezeték nélküli töltő használata egy nagyon egyszerű és kényelmes módja okostelefonunk töltéséhez. Egyszerűen helyezd telefonod, hátlapjával lefelé a vezeték nélküli töltésre alkalmas töltőpadra. A töltőpadot előtte csatlakoztasd hálózati csatlakozóhoz, vagy USB kimenettel asztali gépedhez. A vezeték nélküli töltés ez után automatikusan megkezdődik. Telefonod töltődni kezd a töltőpadra helyezve.

Hogy a töltőállomás szerepét mi tölti be, az már teljesen lényegtelen, bármilyen formában és méretben találkozhatunk vele,  vannak nagyon praktikus asztali töltők, melyek tolltartóval kombináltak, olyan töltők, melyre fektetni és olyanok is, melyekre állítva helyezheted telefonod. Legyen az egy műszerfal vagy akár egy IKEA-s lámpa, ébresztőóra. Csak meg kell találunk a megfelelő pontot. Az egyszerű használat kiemeli a többi lehetőség közül, hiszen míg a töltőre valószínűleg gyakran elfelejtjük feldugni a telefont, vagy csak nincs kedvünk ezzel foglalkozni, addig egy, az asztalunkon lévő töltőállomáson tartani a telefont egyáltalán nem megerőltető.

A vezeték nélküli töltés az elektromágneses indukció nagyon egyszerű elvét használja. Első használata 1893-ra nyúlik vissza, amikor Nikola Tesla vezetékek nélkül bekapcsolt egy villanykörtét. Leegyszerűsítve ez egy olyan jelenség, amikor az ún. indukált feszültség és indukált áram a vezetőben az indukciós fluxus időváltozásának következtében merül fel.

Qi szabvány

A vezeték nélküli töltés túlnyomó részt Qi szabvány szerint történik. Ez a legnépszerűbb és legelterjedtebb szabvány, mely segítségével okostelefonunk vezeték nélkül tölthetjük.

Egyre több Androidos és Apple készülék is használja a Qi töltést, és bár a technológia egyáltalán nem új, sokan csak most találkoznak vele. Elektromos borotvák és fogkefék már évekkel ezelőtt is hasonló megoldásokkal töltötték a saját akkumulátorukat. A különbség csupán annyi, hogy mára odáig fejlődött a technológia, hogy ezt okostelefonokban is tudjuk effektíven alkalmazni.

Több típusú vezeték nélküli töltést különböztethetünk meg. A Qi egy globális vezeték nélküli töltés fajta. Az Apple és Samsung Qi típusú gyorstöltésre alkalmas akkumulátorokkal szerelte fel készülékeit. Ahogyan a Wi-Fi lett a vezeték nélküli internet globálisan használt típusa, úgy a Qi lett a globálisan használt vezeték nélküli töltés típusa.


Vezeték nélküli töltési aktiválása

1. Csatlakoztassuk a vezeték nélküli töltő állványt vagy padot egy konnektorhoz.

2. Helyezzük rá a telefonunkat hátlappal lefelé, hogy a kijelző felénk nézzen.


Mely telefonok képesek a vezeték nélküli töltésre?

A lista folyamatosan bővül természetesen, de itt összeszedtünk a piacon jelenleg fellelhető modelleket, melyek képesek QI azaz vezeték nélküli töltőre - átalakító nélkül is:

Apple: iPhone SE 2020, iPhone 8, iPhone 8+, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max,

Samsung: Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8, Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy Note 9, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, Galaxy S10E, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus , Note 20, Note 20 Ultra

Sony: Xperia XZ3, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ2

LG: G7 ThinQ, V30, G6 (Csak az USA verzió), G4 (optional), G3 (optional), G8

Nokia: 8 Sirocco

Huawei: Mate 20 pro, P30, P30 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro, P40, P40 Pro, P40 Lite

Microsoft Lumia: 1520, 1020, 930, 929, 928, 920

Google Nexus: 4, 5, 6, 7 (2013) Pixel series

BlackBerry: Priv

Ulefone: Armor 6, Armor 5, Armor 6E, Armor X,Hivatalos Google értékelések

Elégedett ügyfeleink véleménye

Nagyon megbízható cég, gyors ügyintézés, korrekt árak. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
KG Dental, Mosonmagyaróvár

KG Dental, Mosonmagyaróvár

Rendkívűl gyors rendelés teljesítés, hatékony kommunikáció.
Nádasdi Anikó

Nádasdi Anikó

Nagyon elégedett vagyok. Korrekt, pontos szállítás, udvarias kiszolgálás!
Tóth Géza

Tóth Géza

Korrekt és gyors együttműködés volt a céggel, pontosan teljesítették a megbeszélteket, bátran ajánlom őket mindenkinek.
Balogh Miklós

Balogh Miklós

Rendkívül korrekt ügyintézést tapasztaltam. Mindenkinek ajánlom a céget.
Füzes Gyula

Füzes Gyula

Ajánlom bárkinek! Gyorsak, kreatívak, minden kérést figyelembe vettek!
Pappné Dancza Melinda

Pappné Dancza Melinda

Gyors, korrekt ügyintézés. A kommunikáció szuperül működött és gyorsan reagáltak minden észrevételre, kérésre, kérdésre. Az ajándéknak szánt gravírozott pendrive-ok nagy sikert arattak. Ajánlani tudom őket! :)
Kunné Nagy Andrea

Kunné Nagy Andrea

Szuper gyors visszajelzés és szolgáltatás, kedves kapcsolattartó!
Sipos András

Sipos András

Megbízható, precíz cég, kommunikatívak és segítőkészek. Ár-érték arány rendben van, végeredmény maximálisan megfelelő. Köszönjük a fa pendrive-okat!
Sáfár Nikolett

Sáfár Nikolett